Naprave s procesorji, ki predstavljajo temelj računalništva in informatike, so danes prisotne  vsepovsod. Zraven računalnika jih najdemo tudi v telefonih, avtomobilih, igračah in celo v pametnih hladilnikih ter pečicah.

Ni dneva brez uporabe naprave, ki ne bi imela  v svoji zgradbi računalnika. Z njimi se srečujemo vsak dan, in sicer v šoli, doma,  službi in tudi v prostem času. Uporabljamo jih za učenje, delo, zabavo ter sprostitev.

Nekdo pa mora vso to silno strojno, mehansko in programsko opremo vzdrževati, nadgrajevati, preverjati … Vse to in še več se lahko tisti, ki ga tovrstno znanje in delo zanima, nauči v  naši šoli, če  izbere smer  tehnik računalništva.
Vabimo vas, da se vključite v izobraževanje za tehnika računalništva, pridobite znanja s tega področja  in postanete del skupine, ki ponuja rešitve aktualnih nalog ter izzivov.
Odločitev glede šolanja na smeri tehnik računalništva je na prvi pogled enostavna. Ampak ali vas res zanima zgradba računalnika? Si ga želite programirati? Komaj čakate, da ga razstavite in sestavite? Boste z veseljem iskali odgovore na vprašanja: Kako sploh delujejo? Kako pospešiti in izboljšati njihovo delovanje? Kako pripraviti naloge, da jih bo računalnik reševal namesto nas? Zakaj so nekatere računalniške naprave boljše, programi hitrejši, slike bolj žive, dokumenti lepši, igre zanimivejše?

Če ste na večino vprašanj odgovorili pritrdilno, potem je verjetno za vas izbira izobraževanja za tehnika računalništva ustrezna in primerna.

Pomembno pri vpisu  na smer tehnik računalništva

Najprej morate uspešno zaključiti osnovnošolsko izobraževanje. Zaželen je čim boljši uspeh. Imeti pa morate še veselje do nadaljnjega izobraževanja in do dela z vsem, kar je povezano z računalnikom. Pomembni sta tudi volja in vztrajnost, da boste začeli in zaključili štiriletno izobraževanje, nato uspešno opravili še poklicno maturo ter tako pridobili naziv tehnik/-ica računalništva.